Hvad koster salgstræning og lederudvikling?

“Hvad koster det at hyre en salgstræner eller ledertræner?”, er spørgsmål jeg ofte hører, og det vil jeg forsøge at besvare med dette blogindlæg, med et bud på hvad salgs- og lederudvikling koster, hvad der driver prisen opad, og hvad du kan gøre for at få den nedad, uden af gå på kompromis med udbyttet.

 
Her i indlægget forholder jeg mig til investeringen ved at købe en salgstræner eller ledertræner til at komme ud i organisationen og gennemøre træning og sparring i et antal dage. Der er naturligvis andre alternativer, fx digitale kurser eller åbne kurser. Hvornår dette er aktuelt, behandler vi i et andet indlæg.


Først og fremmest er der en tendens til, at lederudvikling er “lidt finere” og dermed også lidt dyrere end salgstræning, og i B2B salg er priserne generelt højere end i B2C salg.
Når det så er sagt, så har jeg mødt priser fra 5.000 pr dag til 25.000 pr dag for en salgs- eller ledertræner - og der er ofte en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Til 5.000 får man godt humør, til 25.000 er det tungere værktøjer og en lidt kendis træner med et godt navn.


Umiddelbart lyder det som en høj pris, men dividerer man fx 20.000 ud på et hold på 20 deltagere, så er det straks mere overkommeligt.


Ved valg af salgs- og ledertræner, så få anbefalinger - spørg nogen til råds, hvem de kan anbefale - og interview dem altid først - og vælg gerne nogen, der forstår jeres branche og folk.

Hvad gør det dyrere, og er det pengene værd?

Der er en række elementer, der gør uddannelse dyrere, og ofte er det pengene værd, men ikke altid. Lad os prøve at se på nogle eksempler:

  • Flotte eksterne lokaler - 2 dage på Comwell er da lækkert, men helt ærligt, er det sjældent pengene værd - det giver MEGET god mening at komme ud af huset for at skabe fokus, men personligt foretrækker jeg faktisk en spejderhytte ved Kolding, hvor vi virkelig kan fokusere - og det koster under det halve.
  • Personprofiler - nogle af de bedste forløb vi laver, inkluderer personprofiler - fx Everything DiSC - og det er nok de allerbedste forløb, vi laver. Det koster lidt mere, ca. 1000-1500 ekstra per deltager, men det fordobler effekten af resten af træningen - så det er pengene værd.
  • Andre koncepter - fx 5 behaviors of a cohesive team, ActeeChange eller ActeeLeadership - kan virkelig løfte værdien af forløb. Det er efterprøvede koncepter med videnskabelig baggrund - og de hjælper med at sætte et sprog på team, forandringsledelse og leadership og jeg bruger alle tre med stor succes i arbejdet med forskellige kundegrupper.
  • Teambuilding og events - det kan koste lige fra 500 kr. for at få nogle spejdere til at lave et bål til mange tusinde for kapsejlads, racerkørsel, og alt muligt andet. Det kan sagtens være pengene værd, men overvej lige, om det bare er for sjov, eller om det rent faktisk passer ind i resten af forløbet. Jeg kunne fx godt forestille mig at tage en gruppe med på vandet i match race sejlbåde, men for den ene gruppe er det måske bare for sjov, mens det for en anden gruppe kan være et vigtigt element i udviklingen af et high performance team.
  • Foranalyse, kundeanalyse mv. - I arbejdet med sælgere har jeg oplevet, at det kan give en rigtig god start at have interviews eller analyse med nøglekunder for at skabe et encitament for udvikling - men vær sikre på, at analysen er valid og ikke bare flot mersalg fra konsulentens side og venstrehåndsarbejde.

Hvad kan du gøre, for at holde prisen nede?

  • Først og fremmest er det vigtigt, at kigge på alternative finansieringskilder. - det kan fx være kompetencefonden, men der er også andre muligheder, som kan give helt op til fuld finansiering på mange forløb.

  • Store hold - det er egentlig helt banalt - omkostningen for et hold med 20 deltagere er, i hvert fald hos os, det samme som omkostningen til et hold på 5 - men omkostningen per deltager er selvfølgelig meget sjovere, når der er mange i lokalet - men det er også en øvre grænse, hvor det ikke giver mening mere - afhængig af det faglige indhold. Er det en peptalk eller en introduktion til et nyt værktøj, kan der godt være 50 i lokalet, men skal man nå den enkelte, skal det helst ikke over 20.

  • Design blandede forløb - måske giver det mere mening at deltagerne selv forbereder noget ved at læse eller se nogle videoklip inden kursus, hvis det nu kan spare en dag eller to med salgs- eller ledertræneren - så brug kun den dyre specialist, til det specialiserede.

Dette er blot eksempler på, hvad salgs- og lederuddannelse koster, og hvad der påvirker prisen.

Vil du se vores priser, så kig her i vores prisguide - og husk nu altid, at det du investerer i træning og uddannelse gerne skulle betale sig rigeligt tilbage indenfor 6-12 måneder i forbedret performance/fastholdelse/trivsel mv.

Talenthuset/ Nikolaj

Skal vi ringe dig op?

Udfyld formularen nedenfor, så ringer vi dig op indenfor 24 timer.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Læs mere om salgstrænings-programmet for sælgere

Læs mere om Talenthusets træningsplatform

Talenthuset

Helstedvej 8, 8920 Randers NV

CVR: 26601851

Kontaktoplysninger

Telefon: 25 12 40 12

E-mail: info@talenthuset.com

Indhent et tilbud.

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 22.00

Lørdag og søndag: lukket