Dagens råd til salgsorganisationen

Du skal passe din drift, som du passer din græsplæne. Hvad skal det nu betyde?

Lad mig forklare:

Jeg er ved at forberede tre dages undervisning i driftsoptimering til en salgsorganisation, og da jeg slog græsset i weekenden, kom jeg til at tænke på, at det egentlig er en rammende metafor for driften i en salgsorganisation. Kigger vi på formålet med en salgsorganisation, står driften næppe øverst på listen, men vi kan heller ikke helt ignorere det ret længe ad gangen.

Jeg slog som sagt græs i weekenden. Det gjorde jeg faktisk også weekenden før, men der var en stor forskel på de to gange. For to uger siden, havde græsset stået i 3 uger, og var blevet temmelig højt. Faktisk tog det fem timer at slå min lille plæne, og det gav mange sække til genbrugsstationen, hvilket tog en time ekstra - altså gennemsnitligt 2 timer/uge. Denne weekend var græsset ikke for højt, så det tog kun 34 minutter, og plænen kunne selv opsluge det afklippede græs, så køreturen blev også sparret. Udover det kortere græs, sparede jeg også tid ved at køre en ny rute på plænen, hvor jeg sparede køretid og øvrig rengøringstid, da afklippet fløj ind på plænen og ikke ud på fliserne. Altså:

1) Græsplænen skal håndteres regelmæssigt - ikke hver dag - men regelmæssigt. Gør vi det hver dag, har vi ikke tid til andet, men haven er flot, gør vi det aldrig, bliver opgaven markant større. Find ud af, hvor ofte er “godt nok” og planlæg det.

2) Ignorerer vi det helt, så er det ikke bare en plæneklipper, der er brug for - det er snarere en le, og i sidste konsekvens en anlægsgartner. Så du må ALDRIG lade stå helt til.

3) Opgaven kan til stadighed optimeres, så det tager så lidt tid som muligt pr. gang. Så optimér og få det overstået så effektivt som muligt.

4) Accepter, at det nogen gange regner, og kom så ud og slå det, når det igen er tørt - ligesom hverdagen altid er uforudsigelig i salgsorganisationen. Accepter udsættelser, men brug det ikke som undskyldning til at springe over.

5) Min plæne er ok pæn - jeg er tilfreds i forhold til tidsindsatsen. Men jeg må også indrømme, at min genbo er smartere end mig - for hans plæne bliver slået dagligt, uden han løfter en finger, for han har en robotplæneklipper - og det er det femte punkt - automatisér så meget af driften som muligt, så du kan bruge din tid på det, der skaber mest værdi - og i salgsorganistionen er det IKKE driften.

God fornøjelse i haven… Og i salget.

Talenthuset/ Nikolaj​

Skal vi ringe dig op?

Udfyld formularen nedenfor, så ringer vi dig op indenfor 24 timer.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

Læs mere om salgstrænings-programmet for sælgere

Læs mere om Talenthusets træningsplatform

Talenthuset

Helstedvej 8, 8920 Randers NV

CVR: 26601851

Kontaktoplysninger

Telefon: 25 12 40 12

E-mail: info@talenthuset.com

Indhent et tilbud.

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 22.00

Lørdag og søndag: lukket